Medbook als werkportfolio

Created by Cindy Rossi, Modified on Thu, 13 Aug, 2020 at 6:08 PM by Cindy Rossi

Wanneer een AIOS de eerste keer inlogt in Medbook, moet hij de gegevens van zijn huidige stageplaats invullen (ziekenhuis, afdeling, stageperiode).

Aan de hand van het stageplan gaat Medbook de verschillende opleiders die gelinkt zijn aan elke stageperiode toegang geven tot het Medbook van de AIOS en ook alleen maar voor duur van de stageperiode. Van zodra de stageperiode voorbij is, wordt de toegang ook weer automatisch afgenomen.

Medbook bevat per specialisatie verschillende logboekformulieren. Zo kan een AIOS zijn dagelijkse activiteiten op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier registreren.

Laten we als voorbeeld een patiënt casus anesthesie toevoegen.

Aan de hand van het stageplan wordt de locatie automatisch ingevuld, maar je kan deze locatie nog wijzigen.

Bij elke casus kan een AIOS het ‘toegepaste supervisie niveau’ aanduiden.

1

AIOS observeert

2

AIOS voert uit met directe supervisie

3

AIOS voert uit met indirecte supervisie

4

AIOS voert uit met supervisie op afstand

5

AIOS geeft zelf supervisie aan minder ervaren aios

Belangrijk: Medbook biedt een gratis mobiele app aan, zowel voor iPhone als Android. De Medbook app werkt ook offline. Zelfs zonder internetconnectie kan je toch je logboek bijhouden. Van zodra je opnieuw verbinding maakt met het internet, zal de app je data beginnen synchroniseren met Medbook.

Elk logboek bevat een chronologisch overzicht.

Daarnaast beschikt het ook over een cumulatief overzicht. De totalen worden automatisch berekend.

De AIOS kan ook filteren op een specifiek opleidingsjaar.

Per logboek kunnen er ook te behalen aantallen of doelstellingen gedefinieerd worden. Medbook geeft deze doelstellingen op een overzichtelijke, visuele manier weer. De AIOS ziet onmiddellijk welke doelstellingen hij behaald heeft en ook als opleider kan je meevolgen.

Voorbeeld van logboek-doelstellingen bij de opleiding gynaecologie in België